Liacul cu aripi lungi
Lilieci, Mamifere

Este singura specie europeană din subfamilia Miniopteridae. Are botul foarte scurt şi o frunte bombată. Urechile sunt scurte şi triunghiulare şi nu depăşesc vârful capului, care are o blăniţă densă, scurtă şi erectă, atingând spatele nasului. Aripile sunt foarte lungi şi înguste, iar în repaus al treilea şi al patrulea deget sunt îndoite spre interior între prima şi a doua falangă. Blana de pe partea dorsală este de culoare gri-maronie, uneori maro sau negricioasă. Abdomenul are o nuanţă de gri ceva mai deschis.

Coloniile, de obicei, se adăpostesc în peşteri pe tot parcursul anului, dar mai rar şi în mine sau alte tipuri de adăposturi subterane. Preferă peşterile cu intrări mari, din regiunile carstice din zona de deal şi de munte.

Location:
Singura specie europeană din subfamilia Miniopteridae
Specific name:
Miniopterus schreibersi
Habitat:
Peșteri

Exemplare solitare sau grupuri mici pot fi întâlnite într-o varietate de adăposturi, în clădiri, în structura podurilor. Preferă zonele cu multe păduri. Miniopterus schreibersii are un zbor rapid şi manevrabil, vânează sub coronamentul pădurii, peste suprafeţe de apă, sau aproape de vegetaţie.