Vidra
Mamifere, Specii

Este un mamifer adaptat la viaţa acvatică și se regăseşte in toate bazinele hidrografice majore din Romania. Aparține familiei Mustelidae, ordinul Carnivora și poate fi întâlnită în Europa, Asia (cu excepția insulelor din sud-est) și nordul extrem al Africii.

Trupul său este adaptat legilor hidrodinamicii, la fel și coada, groasă la bază ce se subțiază spre vârf, utilizată la înaintat și cârmit. Degetele sunt unite de o membrană interdigitală, ajutând foarte mult la înot și propulsat.

Location:
În Europa, Asia și nordul extrem al Africii
Specific name:
Lutra lutra
Habitat:
În bazinele hidrografice
Height:
maxim 1,5 m
Weight:
maxim 15 kg

Capul mic cu o formă hidrodinamică, face mult mai facilă înaintarea pe sub apă. Greutatea unui mascul este în general de 6-8 kg pe când femela cântarește aproximativ 4-5 kg. Acest mustelid poate ajunge la dimensiuni de până la 1 metru și jumătate lungime și la o greutate de 15 kilograme.

Hrana vidrei constă în pește de toate formele și mărimile, căci se încumetă să atace și pește mare pe care, după ce îl răpune, îl scoate pe mal, depozitându-l într-un loc anume sub o piatră sau un buștean, unde îl poate păstra multă vreme, apoi mănâncă doar părțile bune din el.