• Population:
    Singura specie europeană din subfamilia Miniopteridae

    Exemplare solitare sau grupuri mici pot fi întâlnite într-o varietate de adăposturi, în clădiri, în structura podurilor. Preferă zonele cu mul..

  • Population:

    Coloniile de naştere alcătuite uneori din câteva mii de exemplare pot fi întâlnite în turnuri de biserici, poduri spaţioase, sau în peşteri. ..

  • Population:

    Hibernează în peşteri, mine, pivniţe, solitar sau în grupuri mici, la temperaturi relativ ridicate (6–12°C). Vânează în păduri de foioase,..

  • Population:

    Vânează de regulă la înălţime mică sau medie, în păduri de foioase sau mixte, mature, dar şi la marginea lor. Zborul este foarte agil, vâne..